Szkolenia HORECA, doradztwo managera gastronomii - MADE PROGRESS

OFERTA

MADE PROGRESS

DORADZTWO

wsparcie w zakresie zarządzania strategicznego
i operacyjnego

Zakres i tematyka projektów:

  • Budowanie struktury organizacyjnej
  • Opisy stanowisk pracy
  • Definiowanie obszarów odpowiedzialności
  • Wprowadzanie zarządzania procesowego
  • Wdrażanie systemów i procedur
  • Definiowanie luk kompetencyjnych
  • Budowanie systemów motywacyjnych

Dlaczego warto zainwestować w usługi doradcze? Dlatego, że konsultant ma wiedzę i bogate, różnorodne doświadczenie oraz coś jeszcze – spojrzenie z innej perspektywy. Niezależnie jak bardzo zaangażuje się w rozwoju Twojej działalności, zawsze będzie w stanie zachować potrzebny dystans. Ma szansę widzieć więcej, widzieć obiektywnie a nie subiektywnie. Wyobraź sobie, że patrzysz na ziemię z perspektywy kosmosu, albo na dolinę z perspektywy wierzchołka góry… Konsultant to również dodatkowe ręce do pracy, by wdrożyć zmiany, których potrzebujesz, a których nie masz „kim” zrealizować.

  • Jeśli wiesz, że chcesz coś zmienić, ale nie wiesz jak, lub
  • Jeśli czujesz, że coś nie działa tak jak powinno, ale trudno Ci wytłumaczyć dlaczego tak jest, lub
  • Jeśli widzisz, że Twoja restauracja / biznes utknęły na pewnym etapie rozwoju i nie wiesz jak wyzwolić ten potencjał,
  • Jeśli wiesz co chcesz zrobić, ale nie chcesz mieć kolejnego etatowego pracownika,

Zaproś doradcę do współpracy i popraw swoje wyniki biznesowe

COACHING & MENTORING

indywidualne wsparcie kadry zarządzającej ukierunkowane na uwalnianie potencjału osobistego lub zespołowego

Zakres i tematyka projektów:

  • Rozwój zawodowy i osobisty
  • Rozwijanie kompetencji menedżerskich
  • Wsparcie we wdrażaniu zmian
  • Wsparcie w zwiększeniu efektywności osobistej i organizacyjnej
  • Budowanie strategii rozwoju osobistego

Każdy człowiek ma talenty i potencjał, który może rozwinąć. Czasami potrzebna jest do tego inspiracja z zewnątrz. Coach może stać się Twoim lustrem, pomoże Ci „odbić myśli”, wsłucha się w Twoje argumenty. Mentor podzieli się wiedzą i doświadczeniem, aby stawić czoła codziennym problemom.

Jeśli chcesz :

  • być skuteczniejszy
  • sprawnie przechodzić przez zmiany
  • sprawnie rozwiązywać codzienne problemy
  • lepiej, bardziej motywacyjnie zarządzać ludźmi
  • rozwinąć swoje mocne strony
  • złapać w życiu trochę oddechu i dystansu do rzeczywistości 😉

Zaproś coacha / mentora do współpracy

PROGRAMY ROZWOJOWE

czyli usystematyzowane formy podnoszenia kwalifikacji i nabywania kompetencji

Zakres i tematyka warsztatów i programów:

  • Komunikacja interpersonalna
  • Budowanie zespołów
  • Myślenie przedsiębiorcze, proaktywność, delegowanie zadań
  • Dyscyplinowanie egzekwowanie motywowanie
  • Zarządzanie swoimi emocjami
  • Twórcze rozwiązywanie problemów
  • Rozwiązywanie konfliktów w zespole

Oferujemy kilkutygodniowe otwarte programy rozwojowe oraz jednodniowe sesje warsztatowe dopasowane do potrzeb naszych klientów. Kładziemy duży nacisk na mobilizację do systematycznej i konsekwentnej pracy. Projektujemy programy tak, aby wspierały proces wdrożeniowy.

Przykładowe programy:

  • Młody menedżer gastronomii – dla tych menedżerów, którzy chcą przygotować się do nowej roli lub właśnie awansowali i budują swoją pozycję lidera i przełożonego wśród swoich kolegów i koleżanek – program dla początkujących
  • Szef kuchni menedżerem zespołu – dla szefów kuchni, którzy świetnie gotują, ale brakuje im umiejętności zarządzania zespołem
  • Skuteczny menedżer gastronomii – dla kadry zarządzającej: właścicieli pełniących rolę menedżerów restauracji, menedżerów restauracji oraz szefów kuchni – program dla zaawansowanych
  • Finanse pod kontrolą –dla właścicieli pełniących rolę menedżerów restauracji oraz samych menedżerów restauracji WIĘCEJ
  • Skuteczna komunikacja i współpraca w zespole – dla zespołów restauracyjnych oraz hotelowych w oparciu o metodę FRIS WIĘCEJ

Finanse pod kontrolą

- PROGRAMY ROZWOJOWE - Tomasz Habdas

Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Analiza raportów z działalności firmy pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski, a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu, a przede wszystkim niezbędny przy planowaniu rozwoju biznesu.

Dla kogo ?

Warsztaty finansowe MADE Progress skierowanie są do:

  • każdego właściciela restauracji, który wie, że brakuje mu kontroli liczbowej nad własnym przedsiębiorstwem, dla każdego kto chce „mieć wszystko policzone”,
  • właścicieli lokali gastronomicznych, którzy nie czują się kompetentni w temacie analiz finansowych i raportowania danych,
  • menadżerów lokali, którym brakuje umiejętności twardych z zakresu zarządzania finansami, analizowania wyników sprzedażowych i motywacji finansowej,
  • dla osób, które planują otworzyć restaurację i chcą zdobyć wiedzę, która pozwoli gładko przetrwać najtrudniejszy okres działalności (pierwszy rok).

Skuteczna komunikacja i współpraca w zespole

- PROGRAMY ROZWOJOWE - Patrycja Gorczyca

Do poprawy komunikacji i współpracy w zespole wykorzystujemy metodykę FRIS. Powstała po to, aby w prosty i szybki sposób dostarczać praktycznej wiedzy o sposobach myślenia i działania. Diagnoza stylu FRIS® daje wgląd w naturalne predyspozycje badanej osoby, jej strategie radzenia sobie w nowych sytuacjach, rozwiązywania problemów i podejmowania decyzji oraz wskazuje obszary, w których można najlepiej wykorzystać swój potencjał. Poznanie i zrozumienie stylów myślenia pozwala przejść na nowy, wyższy poziom zarządzania zespołem.

Cele szkolenia:

  • Zbudowanie postawy Uczestników skoncentrowanej na aktywnym i zaangażowanym podejściu do skutecznej komunikacji i współpracy.
  • Wypracowanie narzędzi komunikacyjnych w sytuacjach trudnych i konfliktowych.
  • Wypracowanie zasad współpracy opartych o zrozumienie własnych potrzeb, oczekiwań i wartości.

Poznanie siebie, swoich mocnych stron i ograniczeń – uczenie się od siebie – transfer wiedzy.

Szkolenie obejmuje:

  • Analiza on-line oraz raport Indywidualny FRIS®: Uczestnik przeprowadza analizę on-line zgodnie z otrzymaną mailem instrukcją. Analiza powinna być przeprowadzona do 2 tygodni przed drugim krokiem.
  • Warsztaty FRIS®: Podczas warsztatów FRIS®, uczestnicy poznają i omawiają swoje style myślenia i działania, analizują co jest dla nich wspierające, a nad czym chcieliby pracować. Model FRIS® usprawnia procesy, czyniąc je bardziej optymalnymi, polepszając komunikację i motywację do pracy.

W pierwszej części warsztatów uczestnicy pracują na autodiagnozie stylów myślenia i działania. W drugiej części warsztatów pracują w grupie na swoich raportach indywidualnych.

Korzyści dla uczestnika:

  • Umiesz stworzyć efektywny, zbilansowany i zgrany zespół, który podejmuje wyzwania i realizuje wyznaczone cele.
  • Wiesz jak efektywnie się komunikować z osobami o różnych stylach myślenia i działania (według metodologii FRIS®).
  • Jako lider wiesz jaki masz wpływ i jak rozdzielić role w zespole, by był maksymalnie wydajny.
  • Odkryjesz i nazwiesz swoje mocne strony, zaplanujesz, jak je wykorzystać, żeby osiągać maksimum możliwości przy realizacji celów.

Zawsze można coś zrobić lepiej, aby zyskała nam tym firma i pracownicy, ale często trudno to zauważyć, będąc częścią zespołu. W tym miejscu na scenę wkracza MADE PROGRESS. Jesteśmy zespołem ekspertów o bogatym doświadczeniu. Podczas wieloletniej kariery współpracowaliśmy z wieloma firmami hotelarsko-gastronomicznymi, oferując profesjonalne szkolenia dla branży HoReCa. Radą i wiedzą służymy na wielu polach. Przede wszystkim podejmujemy się kompleksowego doradztwa, wspierając przedsiębiorstwa w zakresie zarządzania.

Ponadto oferujemy coaching oraz mentoring. Wybierając szkolenie na managera gastronomii, uczysz się, jak uwolnić potencjał zarówno swój, jak i zespołu. W ofercie naszych usług znaleźć możesz tworzenie programów rozwojowych. Dzięki nim pracownicy z jednej strony podnoszą poziom posiadanych już umiejętności, a z drugiej nabywają nowych kompetencji. Uczymy między innymi, jak skutecznie kontrolować finanse lub prowadzić skuteczną komunikację w zespole. Wierzymy, że w każdej firmie najważniejsze są relacje międzyludzkie i to w nich tkwi klucz do sukcesu.

 

Sprawdź, co możesz zyskać!

 

Liczy się nie tylko jakość przekazywanej wiedzy, ale także jej forma. Nawet najlepsze szkolenia HoReCa nie przyniosą wiele korzyści, jeśli nie zostaną spersonalizowane. Wierząc w siłę teorii, równie wiele miejsca poświęcamy praktycznym rozwiązaniom, które przekazujemy w sposób indywidualnie dostosowany do naszych partnerów. Potrafimy słuchać i na tej podstawie definiować potencjały i deficyty kadry zarządzającej lub te, występujące w działaniu przedsiębiorstwa. Mówiąc najprościej – pomagamy działać skuteczniej oraz wydajniej, ponieważ uczymy twórczego podejścia do problemów.

 

Za wyborem MADE PROGRESS przemawia także różnorodność doświadczeń naszych coachów. Pomimo sporej wiedzy nie narzucają ostatecznych koncepcji, ale prowadzą zespół do opracowania własnych, optymalnych rozwiązań. Tak skonstruowane szkolenie na stanowisku manager gastronomii przyniesie najlepsze efekty, ucząc kreatywnego podejścia do problemów. Świetnymi referencjami, potwierdzającymi skuteczność działań MADE PROGRESS, są opinie dotychczasowych uczestników szkoleń, które znaleźć możesz na naszej stronie. Zapraszamy do współpracy i kontaktu. Powiemy, co możemy zrobić dla Twojej firmy oraz pracowników, rozwijając mocne strony każdego biznesu.