Prowadzenie biznesu wymaga gruntownej wiedzy z wielu, często odległych od siebie, dziedzin. To jedno z wielu wyzwań, przed którym stają osoby prowadzące działalność gospodarczą na niewielką skalę, czy też duże firmy o zasięgu regionalnym lub krajowym. Jako profesjonaliści w zakresie zarządzania strategicznego i operacyjnego, oferujemy zatem eksperckie wsparcie. Przełoży się ono na lepszą wydajność oraz strukturę pracy i zyski. Specjalizujemy się w koncepcjach związanych z zarządzaniem ludźmi, sprzedażą, finansami oraz branżą hotelowo-gastronomiczną. Żadnych tajemnic nie ma przed nami np. kompleksowe zarządzanie restauracją.
Co możemy zaoferować?
Swoje usługi oferujemy zarówno w przypadku pojedynczych zleceń, dotyczących konkretnej sfery działalności firmy, jak i w ramach doradztwa obejmującego całość działania przedsiębiorstwa. Pomagamy budować efektywną strukturę organizacyjną, definiując obszary odpowiedzialności oraz opisy stanowisk. Tworzymy również personalizowane systemy oraz procedury, a następnie wspieramy w ich wdrażaniu, czuwając nad poprawnością przedsięwzięcia. Bazując na konkretnych przykładach, możemy np. określić zakres obowiązków managera restauracji czy też równie istotny zakres obowiązków szefa kuchni, co wbrew pozorom wcale nie jest takie oczywiste.
W swojej pracy patrzymy jednocześnie w przyszłość i przeszłość. To bardzo ważne, bo tylko w ten sposób można zaproponować skuteczne rozwiązania. Zaczynamy od przeszłości, czyli zbadania sytuacji firmy lub podjętych działań. W ten sposób znajdujemy np. luki kompetencyjne zatrudnionych pracowników. Zdobyte informacje przekuwamy w “pozytywną przyszłość”, a dokładnie konkretne pomysły naprawcze. Mogą to być np. nowe systemy motywacyjne lub porady z zakresu łańcuchów decyzyjnych. Uzyskaną wiedzą chętnie się dzielimy. Takie praktyczne szkolenie daje wskazówki, dzięki którym m.in. zarządzanie restauracją staje się znacznie prostsze.
“Z zewnątrz” widać więcej
Nikt nie zna firmy tak dobrze, jak pracownicy oraz kadra zarządzająca. To właśnie oni tworzą każdy biznes, pomagając przedsiębiorstwu w nieustannym rozwoju. Niemniej ciągłe przebywanie w jednym ekosystemie gospodarczym sprawia, że pewnych mankamentów lub potencjałów nie jesteśmy w stanie dostrzec, co również jest naturalnym biegiem rzeczy. Dopiero przyjrzenie się konkretnej sprawie z zewnątrz, czyli przez ludzi na co dzień nie związanych z daną działalnością, przynosi wiele pozytywnych oraz zaskakujących korzyści. Dzieje się tak, ponieważ profesjonalna wiedza połączona z obiektywnym spojrzeniem potrafi zdziałać w zarządzaniu prawdziwe cuda.
Oczywiście, aby zaoferować skuteczne wsparcie w zarządzaniu restauracją, trzeba mieć ku temu odpowiednie kompetencje. To kolejny powód, żeby zdecydować się na współpracę z MADE PROGRESS. Jesteśmy profesjonalistami w każdym calu, ale przede wszystkim potrafimy uważnie wsłuchiwać się w potrzeby naszych partnerów. Wierzymy, że podstawą sukcesu oraz prowadzenia przedsiębiorstwa są relację międzyludzkie. W portfolio, a także na naszej stronie możemy pochwalić się wieloma skutecznymi działaniami, popartymi pozytywną oceną uczestników. Z chęcią potwierdzimy te słowa w praktyce. Zachęcamy do kontaktu w celu przedstawienia szczegółowej oferty.